Reparation af lås nøgle sidder fast

Låsesmed Amager og vores bedste råd til hvordan du udfører en reparation af låse. Hvis det ikke lykkes er du velkommen at ringe os!

Problemer med låsen og brug for hjælp med reparation af lås?

Sidder den ødelagte nøgle fast i låsen? Prøv disse metoder for at få det ud og udfør selv en reparation af lås.

Obs. hvis det ikke lykkes sig at udføre en reparation af lås, så kan du altid kontakte os så hjælper vi dig. Låsesmed Amager kører selvfølgelig lokalt på Amager. Men ingen problemer hvis du bor på f.eks. Frederiksberg eller Østerbro, vi kører der også!

Nøgle sidder fast låsen reparation

En af de mest irriterende små ulykker, der kan ske i hverdagen, er en afbrudt nøgle, der sætter sig fast i cylinderen på en dørlås eller hængelås. Det er ikke almindeligt, men hvis vi håndterer gamle nøgler, som dem der er lavet af ikke særlig modstandsdygtigt metal, eller hvis vi har at gøre med en lidt defekt og træg lås, kan det ske, og vi er ikke lige dengang uden nøgle .. men selve låsen bliver også ubrugelig, indtil det knækkede stykke fjernes fra cylinderen.

For at gøre dette kan du bruge forskellige tricks, både ved hjælp af låsesmed værktøj men også ved hjælp af værktøjer, som vi nemmere kan finde derhjemme.

Låsesmed værktøj

Selv online er det nemt at købe sæt af låsesmed værktøj til overkommelige priser. Det er værktøj med små kroge eller tynde metaltråde med ru kanter, der griber fat i piggene på tasterne, når de sættes ind i cylinderens frie åbning, så den langsomt kan trække nøglen ud.

Før du bruger dem, såvel som før du bruger nogen af ​​de foranstaltninger, der er anført nedenfor, er det altid en god idé at smøre låsen ved at sprøjte et opløsende produkt, såsom den berømte WD-40 og mange andre, der kan lide den. Alternativt kan udtrækningen af ​​nøglen også lettes med lidt vaseline (som dog er sværere at få) eller en let olie.

Reparation af låse med pincet

Brug en pincet, dem der er spidse eller med skrå spids er bedst, da de kan få fat i nøglestykket lidt bedre. Det vigtige er at være forsigtig, så du ikke skubber den længere ind, når du kommer tæt på.

Reparere låsen når nøgle sidder fast men en træ skrue

 Skruen skal være så tynd som muligt og have riller, der kan sætte sig lidt fast i nøglen og tage fat i den for at trække den ud. De indsættes efterhånden som låget plukker, altså i mellemrummet mellem nøglen og cylinderkanten. Tag ved hjælp af en tang til at få den til at dreje og gå ind, og så skal den trækkes ud med en fast og beslutsom gestus. Med lidt fingerfærdighed kan du også bruge en spids kniv med et tyndt blad, f.eks. nogle køkkenknive, der har et kort og buet blad.

Fjerne nøglen med lim

Det er lidt sværere at udføre denne for for reparation af låse med lim: Der er dem, der bruger meget stærk lim til i det mindste midlertidigt at samle de to dele af nøglen igen, men der er risiko for at sprede limen, selv hvor det ikke er nødvendigt. Der er også dem der bruger en pind hård lim, som dem der bruges til limpistoler og bare varmer den op med en lighter, trykker den mens den er varm mod cylinderen så den ender rundt om nøglen og så lige når den har fået et lille greb (det er omkring et sekund eller to), så trækker du det af med en bestemt gestus.

Sidste alternativ lej en vinkelsliber 

Den sidste mulighed hvis du selv ønsker at komme in er at skære op låsen med en vinkelsliber. Lej en f.eks. her

Reparation af lås nøgle sidder fast
Reparation af lås nøgle sidder fast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *